Google+ Followers

torsdag 31 maj 2012

Cyklister lever farligt!

Nu när jag har varit bänkad sen jag ådrog mig en feber/host förkylning så har jag skummat igenom internet rätt frekvent! Man kan läsa rätt ofta att cyklister blir påkörda! Som alla borde veta så har ju inte cyklister någon företräde på övergångsställ! Men ifall en bil korsar (svänger in och passerar) en cykelbana så har dem det! Detta kan bli väldigt förvirrande för alla parter. Så rådet är att alltid söka ögonkontakt och i samförstånd och på ett respektfullt sätt lösa övergångar och passager.
Man kan oxå läsa om den andra typen av cyklister! dom där djävlarna i tajts som "tror" dom äger vägen, och borde köras över! Ja det är skrämmande läsning från div "Jag äger vägen bilförare"
Dessa tror på fullaste allvar att dom minsan äger vägen, och alla cyklister inte betalar vägskatt och således inte får nyttja vägen!

Det är skrämmande...djävligt skrämmande. Jag minns min egna möte med lastbilen som försökte tvinga mig av vägen!

Och jag tror detta kommer bli allt vanligare nu när cyklingen svingar upp i antal! Det är enorm tillväxt på cyklister och rötägg finns överallt. Så var rädda om er och visa varandra respekt än slaviskt hävda rätt eller fel!

1 kommentar:

  1. Kan inget annat än hålla med... =D

    Johan E =)

    SvaraRadera