Google+ Followers

torsdag 2 april 2015

Försäkring, skador och den delen!

Tänkte jag skulle uppdatera lite hur det går med min axelskada jag drog på mig, det var väldigt svårt att få en läkare att titta på detta när intyg skall skrivas.
För har man försäkring så måste man köra hela vägen in i kaklet, det kommer inte vara någon som gör detta åt dig. Jag visste detta tidigt då jag satt mig in i försäkringsärenden via jobbet som försäkringsrådgivare. Och nu sitter jag i den sitsen själv och ska reglera min skada mot försäkringsbolaget.
Skadan i sig är i stadiet att jag fått ge upp vissa saker, jag har även läst om exempelfall där skadan blivit förvärrad genom operation. Detta skrämmer mer än hur skadan ter sig just idag. För idag kan jag springa och cykla, och det duger gott för mig då jag inte har en "proffskarriär" att tänka på ;-) Jag är en vanlig motionär som råkade ut för en olycka pga att man var på fel ställe vid fel tidpunkt. Fast fel ställe njaa... Min son spela bandy och för han och mig var det rätt ställe och tid, men att skada sig kunde jag gärna slippa tycker jag. Fasen jag var ju bara en intresserad pappa som tittade på när grabbarna och tjejerna tränade bandy. Ibland tänker jag, varför skulle du vara så förbannat snäll och hämta bollen ungarna skjutit utanför, varför slappna du av när du krocka med den där unga grabben som av en anledning kom i världens fart mot mig! För hade jag varit mer ego kunde jag lätt stått emot smällen från den här killen på 9 år, men vill göra det? jag var ju extra glad att jag fick tag i han och lyckades vrida runt mig och landa på min axel. Att veta att jag inte mosat han var första tanken innan min axel gjorde sig påmind. Men shit bara gilla läget.

Men jag var som sagt lite frustrerad hur svårt det var att få till ett möte med en läkare inlägget finns här

Men igår hade jag lyckats få till en undersökning av en meriterad ortopedläkare. Det kunde liksom inte bli bättre att just han träffa mig, han såg direkt att jag inte var 100% och han blev lite frustrerad att man bara skickat mig till en sjukgymnast som en lösning. Men han förklara att hitta en hungrig läkare som kan fixa detta är inte garanterat heller, och tanken att genomgå smärtan för "eventuellt" bli bättre tycker jag är dåliga odds.
Men han skulle skriva intyg så får vi se vad utfallet blir, magnetröntgen ortoped... sjukskrivning vem vet! Men en sak vet jag, inte tänker jag göra avkall på min cykling och löpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar