Google+ Followers

lördag 29 mars 2014

Lite vård av kedja!

Efter ett tag blir alltid (ifall man slarvar) kedjan svart och blajig... Och detta har klassiker Johan tjatat om i hundra år hahah.
Min lösning är 2 st billiga lådor med lock, lampolja, varmvatten.
Ifall du inte har kedjelås på din cykel så rek jag att du skaffar det, allt blir betydligt enklare när det kommer till kedjevård.
Plocka bort kedjan, sitter låset hårt finns det tång som underlättar jobbet. Skaffa engångshandskar ifall du inte vill skrubba händer en halv dag eller så...
Lägg kedjan i en av burkarna och häll en lagom mängd lampolja i burken och skaka försiktigt. Är kedjan extra grisigt kan man använda en pensel att borsta med, men var försiktigt så du inte sprätter oljan överallt. När du är nöjd så fiskar du uppkedjan och lägger det i en annan burk som du har varmt vatten i. Skaka och byt vattnet tills det inte lossnar mer smuts... Torka kedjan med en trasa och lägg den för att torka.
Montera tillbaka kedjan och smörj kedjan med ny olja, lägg papper under och låt kedjan droppa av överflödig olja. Innan du drar ut och cyklar så torkar du av kedjan så gott det går, detta för att slippa massa olja som stänker på din cykel.
Skitig kedja
Ren kedja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar